Äppelpaj till frukost..?
Det måste inte var till frukost, utan ersätter vilket mål som helst under dagen. För en bra äppelpaj passar ju ändå närsom! Receptet nedan är räknat på två portioner.

Ingredienser:
- Äpple 2 st
- Havregryn 1 dl
- Honung 2 msk
- Fibersirap 3 msk
- Vatten 1-3 msk
- Kanel och salt
Tillagning
Ta fram en form och klä den i bakplåtspapper. Skiva eller tärna äpplena i tunna eller mindre bitar. Blanda havregrynen, honungen, saltet och fibersirapen i en bunke. Tillsätt vatten vid behov. Min rekommendation är att blanda med händerna, då får du jämnare klumpar att jobba med. Tänk dig en smulpajsdeg, jämna smulor. Strö en fjärdedel i botten och fyll med äpplebitarna. Varva med kanel och sötströ. Toppa sedan med övriga degen och täck pajen jämt. Stoppa in i ugnen, ha över och under värme på 200 grader. Låt gräddas i 30-40 min eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljkvarg, vaniljsmakande casein eller en proteinpudding med vaniljsmak. Det ersätter vaniljsåsen riktigt fint!
För att rätten skall bli komplett i sitt innehåll räknar jag med toppingen. Utan den blir pajen väldigt fattig på proteiner. Här räknar jag med 500 gr kvarg, 1dl casein eller 300 gr proteinpudding.
Makronutrienter för hela receptet, 2 portioner, inklusive topping:
P: 58 gr
K: 104 gr
F: 3,5 gr