Det som skulle ha varit 1 dag ut

04.12.2020

Vid det här laget skulle jag egentligen ha stått backstage för inregistrering med teamet. Torr, liten och full med förväntan. Så blev det inte. Istället är man mätt och rätt utmattad rent psykiskt. Vart skall vi ta vägen nu?

Att avsluta en satsning är alltid tufft. Att få sin tävlingssatsning avbruten utan att ha något att säga till om är nog det värsta jag har varit med om. Det är en annan slags tomhet. I vanliga fall har man genomfört en tävling, känner att man har kommit i mål och är en erfarenhet rikare. Eftersom jag inte hade genomfört en tävling, och allt där till, och fullföljt satsningen hela vägen var det svårt att börja äta mer normalt igen. Det kändes inte som om jag hade gjort mig förtjänt av maten. I tidigare skede är det jobbigt att se tävlingsformen försvinna men man har i bakhuvudet känslan av att kroppen verkligen behöver det. Även om jag var trött och hungrig var det inte samma känsla som efter en tömningsvecka.

Som jag har skrivit innan var man nästan beredd på det. För atleterna som skulle ha tävlat i våras var med om exakt samma sak. Vi får hoppas att år 2021 blir mer normalt. Eller snarare, att vi alla kan lära oss leva med denna epidemi.

Till skillnad från tidigare off season perioder tänker jag hålla formen bättre. Vi tar månad för månad. Sedan jag började äta mer normalt igen har vikten gått från lägsta 59,3 till att pendla mellan 60,5-61,5. Lika sakta som vi tog oss neråt skall vi försöka ta oss uppåt. Satsa på att bygga mer kvalitativ massa.

Min taktik för kosten är att hålla mina macros men att variera livsmedlen. Äta det jag känner för i en koncentrerad mängd helt enkelt. De senaste två veckorna har jag brutit av ris och kyckling med pasta, fisk, tunnknäcke, pålägg... Ihop med en och annan macrosvänlig kladdkaka. December blir en månad med fokus på att komma i balans igen. Självklart fysiskt men framför allt mentalt.

Träningsmässigt är motivationen på botten och för att hitta glädje igen har jag blandat upp även den. Från att ha följ olika scheman slaviskt det senaste året har jag nu gått på känsla. Fortfarande fokus på tyngre träning oh mål att bygga muskler. Övningar som thrusters, halva frivändningar, och kettlebells swings har fått gästa mina pass. Dessutom har jag brutit av med lite sällskap!

Sist men inte minst så gick återbetalningarna från tävlingen till att unna mig själv på annat håll. En ny tatuering, som jag de senaste 4 åren har tänkt på, sitter nu på min kropp. "Vincit qui se vincit " - She who conquers, conquers herself.