Diet vecka 1 - done!

01.05.2020

Så då var det dags att komma i en lite tightare form, vart resan tar slut lär vi få se...

Första veckan gjord och det har gått så bra! Jag trodde att en vecka hemma, framför allt den första, skulle göra det svårt men det känns nästan tvärtom. Det blir ju lätt att man letar i skåpen när rastlösheten kickar in. Dock har jag inte haft tid för att vara rastlös och därför kanske jag har lyckats förtränga köket. Det är nämligen så att jag har tagit tag i mina slutprov! 

I vad tänker ni då? Jo, prov för min licens som Internationell Personlig Tränare. Kost, träning och välmående har varit en stor del av mitt liv de senaste fyra åren. Sedan ett par år tillbaka har jag hjälp andra på samma sett som jag en gång fick hjälp. Nu är det dags att försöka göra detta mer kontinuerligt. I dagslaget har jag ett heltidsjobb som jag trivs med men långt ifrån min passion. Vi får se vad livet tar mig, med denna utbildning och licens kommer i vilket fall nya dörrar att öppnas. 

Åter till dieten. Målet för denna deff eller diet är inte riktigt spikade, eller snarare vill jag hålla planerna för mig själv så länge, men tanken är att lyckas dra fram en fysik jag tidigare inte sett eller har presenterat. Trotts att veckan inte sett ut som den brukar, vardags- eller träningsmässigt, har resultaten verkligen visat sig. 

Jag brukar inte vilja prata om vikt eller kalorier då det kan upplevas som triggers. Det har en gång i tiden även satt käppar i hjulet för mig. Trotts det vill jag för mig själv skriva ut min start och följa upp känslan varje vecka. Kaloriintag kommer INTE att visas. 

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 1: 67,5kg

Vecka ett bestod av att äta "rent". Det innebär att jag enbart ätit ris, potatis, havregryn, osötade flingor, banan eller majskakor som kolhydrater. Som proteinkälla har jag använt nötfärs, kyckling, kvarg, casein och ägg. Fettkällor har varit nötter, nötsmör och olivolja. Som ni ser är det ingen direkt begränsning. På detta har jag fritt toppat med bär, sallader och lågkalori såser. Ex. tacosås, arribiata. Den förändring jag har gjort är att exempelvis inte käka bröd och ingen utemat. 

För att öka energiuttaget har jag gått en promenad mitt på dagen om 30-40min. Detta utöver min vanliga styrketräning på gymmet.

I veckan har jag faktiskt vilat lite mer än planerat. En förkylning som satt sig i halsen behöver tas på allvar. Speciellt i dessa tider. Nu välkomnar vi helgen och förhoppningsvis blir det ett par tunga pass i gymmet!