Diet vecka 11 - vad är det som händer?

14.07.2020

Detta är nog den galnaste veckan på länge. Inte bara för veckans resultat utan även privat. Som rubriken lyder, vad är det som händer?

Innan vi går in på veckans uppdatering i vikt och form skall vi beröra föregående veckas höjdpunkter. 

Min absolut bästa väninna gick var med om tidernas möhippa och vidare till den absolut vackraste vigseln mitt i pandemin. Från att ha kidnappat henne och gett henne en enastående "sista" kväll med tjejerna till att ha fått äran att sällskapa henne vid altaret och tilliten att planera bröllopsfesten. Denna senaste vecka har minst sagt varit galen. Utav respekt för brudparet har jag hållit detta under radarn men nu när ceremonin är genomförd kan jag inte låta bli att publicera en och annan bild. Stort grattis till föreningen Elvira och Richard!

En vänskap behöver inte ha existerat i decennier för att vara djup. Elvira och jag har enbart känt varandra i tre år men kort därefter insåg vi att detta kommer bli mer än en vanlig vänskap. Vi tänker lika och värderar lika trotts att vi är rätt olika som personer. Tack för att jag fick vara med på er stora dag och ha ansvar för en så pass stor del. Jag längtar efter att få skapa fler minnen med dig. 

Nu när jag är inne på andra semesterveckan kan vi konstatera att stressen är en stor faktor på min vikt. Det är fascinerande hur snabbt kroppen följer med i svängarna nu när jag har möjlighet att ta mig tid att slappna av. Typiskt nog missade jag att mäta midjan men formen och vikten gav mig helt fritt ätande under helgen. Perfekt timing med bröllopet. Ni skall få en hum kring vad som åkte ner i magen under de vakna 20 timmarna.

FYI! Med start nu kan ni boka mig för personlig träning på Nordic Wellness Odinsgatan i Göteborg. Tider finns eftermiddagen på vardagar och förmiddagar på helgerna. Möjlighet till fri konsultation på 30min finns. Antingen per telefon eller ett möte. Hör av er till julia.petersohn@nordicwellness.se!


Nu när tiden någorlunda räcker till och den mentala orken finns där har jag tagit tag i min I-walk. SFBB gått ut med att SM blir av, men först i December, och det ger en nytändning i motivationen. Den nya poseringen känns bra och i teorin känns I-walken väldigt bra. Nu skall det bara nötas in med ett schysst flow i praktiken.

Trotts den uppskjutna tävlingen blir det att fortsätta med clean eating. För att hålla formen och för att se till att fortsätta växa. I dagsläget är jag fortfarande pigg och tanken var ju att dieten skulle hålla på i 14 veckor till. Nu får vi räkna med minst 20 veckor till. Game on! 

Justeringarna jag fick i början av vecka 11 i kost och träning har gett resultat. Därav fortsätter vi med detta upplägg ett tag till. Som jag nämnde blev det helt fritt i helgen pga det tydliga svaret från kroppen. Dessutom har det nya träningsschemat gett go träningsvärk, det vill säga jag tränar på ett sätt som kroppen inte är van vid. Istället för en tydlig Push - Pull - Legs blir det mer fördelat på över och under kropp med olika fokusområden. Ex. benpass med fokus på rumpa och baksida lår.

Då bröllopet var i lördags och vi tärnor skulle samlas dagarna innan är siffrorna från torsdagen. Det innebär att jag från förra veckan, på 5 dagar, har tappat 1,4kg. Detta är galet! 

Uppdatering

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 11: 64,1kg

Mått i avslappnat läge:

Midja: -

Lår: 55,5cm

Rumpa: 95,5cm

Denna viktnedgång och formtopp ledde till att bröllopsdagen bestod av massor av mat. Se att denna bedömning av vikt är cirka då allt är ögonmåttat i efterhand:

Frukost: Keso, en och en halv fralla med ost och skinka, kaffe

Lunch: En halv brownie med valnötter och en bar. En handfull kringlor och två skagen snittar.

Middag: 150 gram kyckling, 150 gram fläskfile, 50 gr pasta, 150 gr potatis, 20 gr fetaost, två bitar focaccia med smör, 2 msk aioli

Efterrätt: En stor bit tårta bestående av kladdkakebotten, vit chokladmousse och ett vitt chokladtäcke. 

Kvällsmat: Tre korvar och ett korvbröd samt brieost och kex. 

Mitt i natten mat: Ett avocado-jalapeno mål på max

Trotts all den härliga bukfyllan låg vikten på 64,8 imorse (tisdag) så kroppen jobbar hårt med det jag slängde i mig lördag och söndagmorgon (ca. 02.30 svängde vi förbi max).