Diet vecka 12 - klassas snart som lättviktare.

22.07.2020

Det är fantastiskt hur kroppen fungerar. Jag vet inte hur ofta den frasen går genom huvudet på mig under en dag men den är sann. Kroppen är helt fantastisk.

Vi är tre månader djupt inne i dieten och skulle ha varit halvvägs om läget varit normalt. Det är tre snabba månader där jag, trotts mina sex kilo ner, mår otroligt bra. Jag är stark, pigg och utvilad. Samtidigt som jag känner mig mer lean känns det som att jag emellanåt är bra fyllig. Tryck i minikroppen!

Det blir ett kortare inlägg denna gång då denna vecka är på fullfart. Måndagen den 20e fyllde jag år och fyra av sju dagar denna vecka går åt att fira på olika håll. En summering av hela veckans kalasande kommer med nästa uppdatering. Jag kan ej riktigt minnas sist det var sådan uppståndelse kring mig på så kort tid. Kanske var 2016 i samband med min bal, student och tävlingsdebut. Jag är inte mycket för att vara "focus of the party" men ibland är det trevligt att ha rampljuset åt sitt håll! 


Som jag nämnde i senaste inlägget har jag något riktigt roligt på gång. Under några månader har jag spånat på en generell kostplan med tillhörande recept som nu sammanställts i en E-bok ihop med råvarotabeller och tips. Detta blir förhoppningsvis en av flera böcker. Första utgåvan är en bok för viktnedgång. Mer info vid release söndag den 26e!


Update kring själva dieten och viktnedgången denna vecka blir också kort. I och med att min födelsedag stod runt hörnet sköt vi på påfyllningen. Trotts invägning fredag körde vi påfyllning måndag. För att påminna er om hur oviktig siffrorna på en våg faktiskt är skall ni få en påminnelse om hur min kropp berg och dalbanar.

Torsdag den 16e 63,9 kg

Fredag den 17e 64,4 kg

Måndag den 20e 63,5 kg

Onsdag den 22a 64,4 kg (efter påfyllning måndag)

På en dag kan jag gå upp 0,5-1 kg på grund av dåligt vätskeintag, körde ett extra hårt pass dagen innan, åt senare på kvällen, sov mindre eller sämre etc. På samma tid kan jag gå ner 0,5-1 kg på grund av gott vätskeintag, hade vilodag, åt tidigare på kvällen, sov mer eller bättre. Min form ser någorlunda likadan ut och vanligast lägger det sig vätska kring magen. Inget konstigt, det är en del av processen. Med denna vetskap kan det vara bra att lära känna din kropp och siffrorna på vågen. Vad ger det för signaler? Jämför vågens siffror med dagens bilder. Kolla gårdagens eller förra veckans bilder. Hänger vikten ihop med formen? Varför/varför inte?

För att återkoppla till rubriken. Att vara nere på 63 kg igen känns rätt overkligt. Senaste tävlingen tror jag att sista veckorna låg runt 60 kg. På scen kanske 58-59kg. Det gör att jag känner mig så nära nu. Mitt mål var att landa som vanligt under 60 kg men nu med lite mer massa. Ett dropp på då totalt 10kg. Vi är mer än halvvägs där! 

Otroligt vad bikinin hjälper utstrålningen. Att jämföra förra veckans bilder med dessa är speciellt. I och med att jag i bikinin utsöndrar en helt annan energi och i vanliga underkläder är mer alldaglig. Nästan så att jag alltid vill ha på mig bikinin...

Uppdatering

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 12: 63,5kg

Mått i avslappnat läge:

Midja: 68,5

Lår: 54,5cm

Rumpa: 96cm