Diet vecka 13 - ett ordentligt firande

29.07.2020

Att dieta och gå ner i vikt behöver inte bara vara jobbigt. Visst kan det vara tufft vissa dagar och veckor men man uppskattar alla små ting så mycket mer. Mat har aldrig varit så härligt som nu! 

Jag vet inte riktigt vart jag skall börja idag. Som det nämndes kort i förra inlägget fyllde jag år och det blev en hel Julia-vecka. Jag kan inte minnas senaste gången det var sådant fullt sjå för lilla mig. Det är helt fantastiska människor jag har i mitt liv.

Min födelsedag landande på en måndag. Vi började veckan med invägning, bildtagning och mätning. Bra resultat och jag fick EN HEL DAG FRI. Det vill säga att jag bestämde vad för mat den här dagen skulle bestå av. Självklart bar det av mot affären och köpa en lite frukostbuffe. Färska, varma frallor där ost med låg fetthalt, kyckling pålägg och ett ägg fick stå för proteinet. 

Ett träningspass senare bar det av mot stan för en födelsedagslunch och kaffefika. Vi kan säga att jag utnyttjade varenda vrå av att fylla år. Inte så att jag vräkte i mig men jag såg till att nyttja de erbjudandena, b.l.a. en fri kaffe på favoritfiket, jag fått och äta av det riktigt goda. Är det något jag verkligen saknar så är det en sockerfri vanilj latte. Speciellt med is i ute på en strand eller parkbänk. Detta var de enda fria tyglarna jag hade. Kort därefter bar det hemåt för att göra sig redo för kvällen. Första överraskningen för mig denna födelsevecka stod på tur.

En bra sak att veta om mig är att jag är en riktig västkust bo. Jag älskar verkligen fisk och räkor. För ca ett år sedan drog vi ut, långt ut och unnade oss en fantastisk kväll på kusten med otrolig mat. Lagom till min födelsedag hade sambon bokat bord på samma ställe. I bilen, ungefär när vi kommit halvvägs, förstod jag vart vi var på väg. Som ingrodd Göteborgare är vanligtvis kustbesök genomförda ute på Sillvik/Lilleby, Fiskebäck eller Göteborgs egen skärgård. Klassiska badplatser med sin egen charm. Att få ta sig hela vägen ut till Marstrand, som nu kanske kan räknas som årlig tradition, är dock inte lika vanligt och här kan man snacka vardagslyx.

Förutom gött väder och mysigt sällskap blev det god mat. Virgin mojito till "förrätt" följt utav fisksoppa med torsk, lax, musslor och räkor. Yum!

Som jag nämnde var detta bara den första överraskningen på veckan.  

En kort dag på salongen med brudfix löper förbi, som ett litet avbrott i semestern. Denna gång inte någon jag känner privat utan en kund som, med familj, ville piffa upp sig. Dagen efter detta bokas jag upp av min närmsta väninna. 

För ovanlighetens skull, insert irony here, tränar vi. Jag möts av en deff-vänlig födelsedagsbox fylld med tuggummi, energidryck och annat gott att njuta av! Ett blodfylltpass senare och jag blir tillsagd att "följa med". Vi kan kalla det en frivillig kidnappning? En kort resa senare landar vi utanför ett spa. I maskopi hade hon och sambon planerat in detta. Badkläder och rubbet var redan kirrat. Aah, detta var välbehövligt! Första gången på länge fann jag ro och total avslappning. Tänk att göra absolut ingenting med någon kan vara så givande. För det var verkligen 2 timmar av minimal ansträngning och prat.

Dagarna tickar förbi och jag blev tillsagd att vara redo vid Storan torsdag förmiddag. Min mamma har också en överraskning. Sagt och gjort, på plats prick 11.30. Där möts jag av min mamma och lillebror som dirigerar upp mig i en buss. Oceanbus Göteborg är ett nytt koncept för i år. I ca 2 timmar åker vi en guidad tur både på land och hav. För detta fordon är en amfibiebuss. Till skillnad från annars rätt stela turer, där man får repeterat historian som man läste i grundskolan, hade denna guiden med en del schyssta Göteborgs anekdoter. 

Att åka buss rakt ner mot havet är nog det mest skrämmande jag har varit med om. Även om de går igenom hur det hela funkar känns det ologiskt att köra ner ett fordon i havet. Detta var ändå minst sagt en spännande upplevelse och jag kan faktiskt rekommendera turen varmt! 

Sist, men inte minst, firade vi in mig med nästan hela familjen kommande helg. Ingen fri dag men vad hindrar det mig från att äta gott. För att referera till min bok så behöver inte viktnedgång vara jobbigt! 

Vi bjöd på grillad fläskfilé med potatis och olika såser, grön sallad och varma grönsaker. Till efterrätt blev det en dekonstruerad smulpaj där var och en väljer det som passar dem. Färska bär, bärkompott eller rabarber ihop med glass eller proteinpudding. Toppat med crumbs, om man föredrar det. Jag kunde njuta av hela dagen ihop med min familj genom att välja just det som passade mig. 

Firande i fyra dagar och jag kunde inte ha varit nöjdare!

Dags för uppdatering! Återigen visade min kropp vilken härlig berg och dalbana den kan bjuda på. Från förra inlägget såg ni hur kroppen var innan min födelsedag samt hur den lade sig efter ätandet från måndagen. We recapar:

Måndag den 20e 63,5 kg

Onsdag den 22a 64,4 kg (efter påfyllning måndag)

Under fredagen visade min kropp en vikt på 64,5 kg och landade söndagen på 63,8 kg

I och med att vikten var så pass hög, vatten från stress eller dylikt, höll vi lördagen clean. Som jag skrev blev det kött med potatis under firandet med familjen, inget jag klagar över. Dock behåller vi kosten i samma spår i nuläget, samma gäller cardion.

Uppdatering

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 13: 63,8kg

Mått i avslappnat läge:

Midja: 69

Lår: 56cm

Rumpa: 97cm