Diet vecka 14 och 15 - motgångar

11.08.2020

Ibland känns livet som allt annat än en dans på rosor. Förväntningarna på att en dag eller, vecka skall flyta på, smooth finns kvar men hindren blir fler än planerat. Det kan upplevas som en riktigt motig period. En korrekt beskrivning för min vecka två tillbaka från semestern.

Sedan verkligheten med jobbet på kontoret har dragit igång så har dagarna flugit förbi. Jag hann ej med förra veckans inlägg och det är knappt så jag känner att jag hinner med veckans.

Summa summarum - inget speciellt just nu, förutom högtryck på jobbet. Eftermiddagarna består återigen av bussfärder och träning. Kroppen har "landat" i sin stressform där vikten låser sig i form av vätska. Lite tråkigt. Vikten är u som vanligt inte allt men även jag kan deppa ihop när vågen inte samarbetar. Det kvitta hur mycket man vet, hur mycket man analyserar och försöker se förbi. Visar sig inte resultaten på en våg eller måttband så kan vem som helst få griller i huvudet. Med det sagt är jag tacksam för de bollplank jag har i min närhet.

Att vara tillbaka på jobbet är inte vara fy och usch. Det är roligt att se kollegorna igen och börja tjöta strunt. Dessutom är det en liten boost att de ser skillnaden i min kroppsform nu när jag själv inte kan. 

För lite mer än två veckor sedan fick jag någon form av smäll eller överbelastning i min axel. Det gjorde att jag veckan därefter och ett par dagar framåt tillslut inte kunde lyfta armen ovanför axelhöjd. Det gick från att vara lite molande i främre axel till att fysiskt inte kunna klä av mig själv kläderna utan att skjuta av smärta. Troligtvis en däng av Supraspinatus Tendinitis, eller vanligare känt som inklämnings syndrom. Där axeln blir överbelastad och inflammerad. Det har gjort att jag i snart tre veckor behövt anpassa all min träning. Belastning där axel har varit tvungen att stabilisera, så som knäböj eller utfall var till en början lika omöjligt som en hantelpress.

Det var först nu i helgen jag på första gången under två veckor kunde träna överkropp helt utan smärta! Det finns en viss stelhet kvar men inget som lite skulderblads aktivering och axelrörlighet kan fixa.

Vem som helst hade i detta läget kunnat säga "det går inte, jag lägger". Det hade inte funkat för mig. Jag har sett detta som en möjlighet att lära känna min kropp. Anpassa träningen, hitta de lägen som funkar och jobbat optimalt därifrån. Du är kapabel till så mycket genom att vara leta lösningar!

Vecka 14 gick ok och jag fick mig en påfyllning till helgen. Vecka 15 var galen på jobbet och det märktes fort på kroppen. Genom att stressa, dricka dåligt och stressa blev jag vätskefylld. Ingen påfyllning då utan jag njöt v att grilla enligt schemat! Både kyckling och nötkött. 

Kroppen  reagerade så här på veckan

Tisdag: 63kg 

Fredag: 63,8

Söndag: 63,8

Trotts denna vikt visade kroppen förändringar på annat håll

Uppdatering 

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 15: 63,8kg

Mått i avslappnat läge:

Midja: 69

Lår: 55cm

Rumpa: 95,5cm