Diet vecka 16 och 17 - sakta med säkert

24.08.2020

Det här med att skriva ett inlägg varannan vecka börjar bli en vana. Det blir svårare och svårare att se förändringarna från vecka till vecka. Dessutom finns det just nu andra saker än själva bloggen som kräver tid. Med det sagt - here it is finnally! 

Inget mer spännande som hänt mig personligen denna vecka. Det rullar på med jobb, jobb och jobb. Som jag nämnt innan finns jag numera som PT inne i Göteborg och med det kommer det glädje. I nuläget håller jag min stationsträning med fokus styrka, ett gyminfo och någon klient här och där. Med start i september kommer jag dessutom hålla i ett koncept kallat "teknikklass". I 45 minuter kommer en mindre grupp deltagare få hjälp med sina basövningar. Vi kommer att gå igenom knäböj, marklyft och bänkpress till en början. 

Förutom ett teoretiskt moment där jag går igenom rörelsen kommer vi att jobba praktiskt. Justeringar från topp till tå för att maximera tekniken i baslyften. Otroligt roligt! Detta är just den del av träning jag tycker om bäst själv - tunga lyft! 

Vem som helst får delta men platserna kommer att vara begränsade till ca 10 personer. Medlemmar på Nordic Wellness bokar sig som vanligt medan personer utifrån måste anmäla sig i receptionen och betala en deltagarsumma. Går detta bra blir det en rullande klass!

Min kropp och jag är mer eller mindre i samma linje nu. Efter min invägning vecka 16, där jag fullständigt uppblåst och vattning visade på 64kg och ökningar i måtten kring midjan, fick jag fyra dagar med påfyllning. De bestod utav 100 gram extra "rena" carbs. Då pratar vi inte 100 gram ris utan 100 gram macronutrienten kolhydrater. Snabbt sagt kan vi säga att jag fick fylla på med 400 kcal extra under fyra dagar och yes vilket tryck! Fre-lör och tis-ons var jag redigt mät och energifylld. Jag hade glömt hur mycket man kan äta... Vikten höll sig ändå, trotts extra energi, och visade 63.7 under den veckan. Det vill säga att vikten jag vägde in mig på fredag morgon ändå var högre än den som visades följande onsdag. Ibland behöver kroppen mer vila eller energi framför tuffare träning och mer mat. Jag var mer eller mindre helt förstörd slutet vecka 16.

I mitten på vecka 17, efter en clean tors och fre visade vågen 62,6 på lördag morgon och de mått som stuckit iväg hade landat tillbaka. Med så goda resultat har jag verkligen orkat kriga vidare och helgen som följde var strikta. Jag ser fram emot nästa veckas resultat då jag känner hur kroppen drar ihop sig.

Uppdatering

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 17: 62,6kg (63,7 kg v.16)

Mått i avslappnat läge:

Midja: 68,5 (71cm v.16)

Lår: 55,5cm (55,5cm v.16)

Rumpa: 96cm (95,5cm v.16)