Diet vecka 2 - den kvinnliga faktorn hälsar på

11.05.2020

Vecka två avklarad och ett senare inlägg NU uppladdat. Let's sum it up! 

Bild från vecka 1
Bild från vecka 1

För er som följer mig mer kontinuerligt på sociala medier märker nog snabbt när jag haft en dålig vecka. För helt plötsligt uteblir en formvideo eller poseringsbild formkollsdagen till ära. Men helt ärligt, vem blir inte nedslagen när man haft en grym vecka men vågen säger emot?

Nu lär väl en och annan kille vända bort blicken men denna vecka slog mensen ner. Vilket kort och gott innebär vätskeansamlingar och en viktuppgång. Oftast syns detta eller känns dagarna innan men för mig kom det som ett brev på posten. Hur kan jag ha gått UPP när jag varit så duktig med kosten, gått mina promenader och känt mig tight? Tänka sig att efter ett helt årtionde som mensmogenkvinna blir man fortfarande förvånad över vad som sker dessa dagar i månaden.

Precis som alltid så säger inte vågen allt, det finns bättre metoder såsom kroppsmätningar av olika slag, men har man vågen som hjälpmedel blir man lite knäpp. Därför är det allt viktigare att peka på detta. Vågen visar INTE

  • Om du har mens
  • Om du har ägglossning
  • Om du har ökat i muskelmassa
  • Om det är vätska
  • Om du har sovit dåligt
  • Om du har mer mat i magen än förra gången
  • osv...

Så länge du har följt din plan, skött din kost, gjort din träning och INTE fuskat med något/brutit rutiner, är det väldigt liten chans att det är fettmassa du har lagt på dig. Det är bara att fortsätta kriga på. Det är ad jag skall göra nu. Vecka 3 nu inledd och jag har fortfarande inte ätit något annat än vad som är angett. Trotts det 1 kilo upp från förra veckan. 

Jag repeterar förra veckans meddelande: Jag brukar inte vilja prata om vikt eller kalorier då det kan upplevas som triggers. Det har en gång i tiden även satt käppar i hjulet för mig. Trotts det vill jag för mig själv skriva ut min start och följa upp känslan varje vecka. Kaloriintag kommer INTE att visas.

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 2: 68,5kg