Diet vecka 23 och 24 - Jag hinner inte längre med

20.10.2020

Nej det gör jag verkligen inte, jag hinner inte längre med. Vecka 24 är redan gjord, licensen är betald och mina egna behandlingar inför SM är bokade. Jag kan inte fatta att det endast är 7 (?) veckor kvar! 

Allt planeras nu in i minsta detalj. Alla jobbdagar och veckor, viktiga datum och tider. Hjärnan är inte vad den brukade vara så papper och penna är min bästa vän. Att jobba heltid, utföra extra arbete och hålla igång gynnsamma hobbys, allt under en diet, samtidigt har precis blivit svårare än jag trodde. Nu är det inte långt kvar och ni kan få leta efter en mer peppad brutta!

För tre veckor sedan gjorde jag min andra InBody mätning. För de som inte vet så är det en slags våg som mäter kroppens sammansättning. Den kan ge information om hur balanserad du är i din muskel- och fettmassa, ta fram "kvalitén" i dina muskler och summera på ett ungefär hur din kropp mår. Vi kan ju säga att jag verkligen fått till symmetri på höger och vänster. Det skiljer yttepytte. Roligt att faktiskt se svart på vitt, med en nypa salt, hur allt ser ut där under och inte bara i spegeln. Eftersom jag har tillgång till denna våg jämt så blir det att boka in fler sessioner längre fram. Inte bara roligt att följa upp kroppen utveckling utan också viktigt för att se hur vi ligger till i fas.

Till skillnad från en kaliper, som visar underhudsfettets fördelning, funkar denna lika bra på tävlande atleter som en vanlig "svensson". Är man nyfiken på hur kroppen ser ut och vill ha en tydlig utgångspunkt för ens mål tycker jag absolut att det är värt att boka in! Kostar en liten slant, går fort och kan styra än i rätt riktning. Jag utför både kaliper och inbody, boka din tid hos mig.

Så vad har hänt sedan sist? Vikten är fortfarande en berg och dalbana men kroppen är utan tvekan i bättre form för varje vecka. Ingen större ändring i kost-eller träningsväg har skett. Dock är kroppen på ett sådant förbränningsrus att det har funnit utrymme för mindre påfyllningar vi flera tillfällen. Senast i helgen åt jag bröd en gång om dagen, VARJE DAG!

Fredag var tacos med BRÖD, lördag hamburgare med BRÖD, och söndag både tekaka och tunnknäcke. Så en helg med BRÖD. Finns det något godare? Jag tror inte det. En ostmacka, gärna varm, med en skinkbit är underskattad. Även om köpebröd är gött, och en smidigare väg, längtar jag till att baka mina egna frallor. Jag har utan tvekan TRE grymma recept på bröd som mättar, är utan tillsatt socker och har bra mängd protein i sig. Ett av dem råkar vara vört!

Uppdatering

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 23: 61,2 kg

Vikt vecka 24: 61,1 kg

Mått i avslappnat läge:

Startmått:                    Mått nu:

Midja: 72cm                Midja: 66cm

Lår: 56cm                     Lår: 54,5cm

Rumpa: 99cm             Rumpa: 94,5cm

Jag är otroligt nöjd med min form nu och tror att jag faktiskt kan leverera min bästa fysik på scen till SM!