Diet vecka 27 - 3,5 kvar

09.11.2020

Slutspurten är igång och jag är mer taggad än någonsin. Lukten av spraytan, känslan av pirr och chansen att få glänsa i strålkastarljuset. Bara tanken gör mig nervös!

Mentalt är vi redan där och jag kan känna fjärilarna i magen. Det är något speciellt med stunderna innan scen och jag kan minnas den senaste gången som igår. Vi kan ju säga att de som vet, de vet.

Nu börjar förändringarna i kroppen bli mer påtagliga från dag till dag. Man kan se att det händer saker och hur gårdagen påverkar. Detta blir garanterat min bästa version av mig själv, hittills. Jag har mer massa än innan, mer symmetrisk än tidigare och formen ser ut att toppa. 

Som jag skrev sist blir det tätare uppdateringar nu och därför blir det även kortare. Det hinner inte hända så mycket mellan de enskilda veckorna. I lördags tog vi och gjorde lite kroppmätningar. Inbody vågen visade en essentiellfettprocent på 15%, det vill säga fettet runt organ ihop med fettet under huden. och kalipern landade kring 13%. Det är en bra start på denna 4 veckors slutspurt. Sedan förra mätningen i oktober, blev nästan exakt 1 månad mellan mätningarna, har jag tappat 1 kg och 2,3% fett. Dessutom har jag ökat i muskelmassa. win-win situation. Under en större viktnedgång kan det vara svårt att behålla muskelmassa, då menar jag viktnedgångar mot exempelvis en tävlingsform, och nästan omöjligt att bygga muskler. Kroppen är inställd på att överleva och utnyttja kroppens samtliga lager för energi. Så ett gott resultat kan vi kort konstatera! 

Med start idag försvinner större delen av mina kolhydrater för både vilo- och träningsdagar. Vi skall kräma ut det sista ur kroppen dessa veckor och se till att inget lämnas åt slumpen!

Trotts att denna diet kommer att ha pågått i över 30 veckor vid resans slut har det varit en lugn och skonsam diet. Det är min första diet utan större tumult. Där saker och ting bara har funkat. Med det sagt är jag hungrig konstant, någorlunda beroende av koffein och drömmer om att äta tårtor. Som det skall vara helt enkelt. 

Kroppen svarar bra på mindre påfyllningar och det är intressant hur kolhydraterna fördelas dagen efter. Sedan kanske 4 veckor tillbaka har jag vägt mindre dagen efter en påfyllning.  Exempelvis 60,6 lördag, där jag får fylla på, och 60,2 söndag. Detta dock att jag tränat båda dagar och sovit samma mängd timmar. 

Uppdatering

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 24 fredag: 60.5 kg

Vikt vecka 24 söndag, dagen efter påfyllning: 60,2 kg

Mått i avslappnat läge:

Startmått:              Mått nu:

Midja: 72cm          Midja: 65cm

Lår: 56cm               Lår: 53,5cm

Rumpa: 99cm       Rumpa: 94cm