Diet vecka 28 - 18 dagar kvar

17.11.2020

18 dagar kvar! Ja precis, BARA, 18 dagar kvar. Nu är det verkligen sista slutspurten. Detta har varit, trotts dess längd, min skonsammaste diet hittills. Den ligger hack i häl med min 16 veckors diet 2018 inför Better Bodies Challange men för att vara nästan dubbelt så lång är jag förvånad över hur bra jag mår! Exempelvis så har jag inte fått någon inflammation i benhinnorna eller hälsporre! 

Det känns helt galet att man nästan kan ta och räkna de dagar som finns kvar på två händer. Eller i alla fall snart. Trotts beskedet från FHM igår tänker jag inte tappa modet. Det är tråkigt att vi har så pass lite folkvett bland oss att det måste införas. 

Det är inte jag, min träning och sport som bidrar till storspridningen. Det är inte mina bravader hemma i TV-soffan eller pass på gymmet som tvingar samhället att stänga ner allt mer. På riktigt, skärpning! Ditt eller andras liv är inte mindre värt än fyllefesten, klubbkvällen eller storfirandet. Med det sagt, låt oss sammanfatta min vecka.

Med så lite tid kvar finns det inte längre några stora spelrum. Träningen rullar på som innan med vartannat pass tungt och vartannat lätt. De flesta övningar funkar bra och det finns styrka kvar. Inga viktökningar på stängerna i dagsläget men inte heller några större sänkningar. Good sign med fokus på att försöka bibehålla styrkan. Tyvärr rök böjen i förra veckan på grund av att jag har för dålig stabilitet i bålen. Det är min absoluta favoritövning, en perfekt kombo av ångest och POWER, men vi har inte riktigt varit vänner det senaste. Mycket obehag i länden efter och under genomförande. Att riskera skador så pass nära är bara dumt så vi får ses igen när magen är full med saffransbullar!

Efter att ha sett snuttar från Sewfit kan vi säga att jag är otroligt taggad. Speciellt när teamet fått en så bra start. Vi kommer i "storskara" till Stockholm och kommer briljera scenen på både SM och Lucia. Kul att få ha med sig så pass många bekanta och härliga människor. Som jag sagt innan är det en ensamsport med mycket gemenskap. Mitt team består av atleter från hela Sverige, hela vägen från Luleå ner till Kristianstad. På våra orter är vi enstöringar men vi har funnit gemenskap via, bland annat, sociala medier.  Vi tränar själva, äter själva och har olika resor mot scenen. Trotts det har vi ett gemensamt mål, liknande erfarenheter och kan njuta av resultatet ihop. Så tacksam för att jag har så fantastiska människor i samma team!

OPTIMIZE YOURSELF - TEAM NG NUTRITION

Som tidigare får jag ett riktigt fint utslag efter påfyllning. Trotts att det är kort kvar har jag möjlighet till att fylla på med kolhydrater vissa dagar. Då i form av ris eller majskakor. Dagen efter har jag gått ner ett par hekto, blir hårdare och får mer tryck i musklerna. Det skall bli fantastiskt att se hur kroppen reagerar efter tömningen! 

Jag har totalt tappat 10kg nu men visuellt ser det nästan ut som mer. Min kropp håller mycket vätska och jag har ännu ej slutat med kreatine. I början var det jobbigt med den långsamma viktnedgången men vi kan konstatera att vikt inte är lika med att det hänt saker. De veckor då min vikt stått stilla har jag fortfarande fått resultat. Ju längre jag har vätska i kroppen desto längre orkar jag träna fullt ut och kan skona lederna från överbelastning. 

Uppdatering

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 25 fredag: 59.8 kg

Vikt vecka 25 söndag, dagen efter påfyllning: 59,4 kg

Mått i avslappnat läge:

Startmått:                    Mått nu:

Midja: 72cm                Midja: 65cm

Lår: 56cm                     Lår: 53,5cm

Rumpa: 99cm             Rumpa: 93,5cm