Diet vecka 4 - en månad avklarad

26.05.2020

Denna vecka har nog varit den första där jag faktiskt känt cravings. Inte på ost, bröd eller bea som tidigare dieter. Inget flötigt alls faktiskt. Mitt sug har varit på vitt vin, alkoholfritt dock..  Ja ni hörde rätt - VIN. 

Första tiden har flugit förbi och nu har vi kanske fyra femtedelar kvar av deffen, give or take. Dietmässigt lugna veckor med bra styrka och flyt. Ingen massiv viktnedgång men formen tar sig. Som nämnt innan kan man inte enbart gå på vikt. Tankarna kring att göra en kaliper- eller InBodymätning har slagit mig. För den som inte vet vad dessa är kan jag dra en kort info på de båda!

  • InBody, mäter kroppssammansättning. Genom att skicka ut signaler i kroppen läser en avancerad våg av andel muskler, fett och vatten i kroppen. Den kan även visa HUR det är fördelat över de olika kroppsdelarna.
  • Kaliper, mäter underhudsfett. Med en tång mäter du avståndet mellan tängerna, som du greppar huden med, för att avgöra UNDERHUDSFETTET.

Riktigt bra redskap om man vill ha fler verktyg att följa kroppen med. Än så länge funkar bilder/spegeln och vågen men det hade varit kul att få ytterligare ett verktyg. Sagt det hur länge som helst MEN till helgen kör vi nog en kaliper på mig hemma.

Om saker och ting inte går som jag vill är det ju redigt bra att vi har en uteplats att hänga på i sommar. Så man i alla fall kan njuta av en sommarform. 

Så för kommande vecka är läget oförändrat. Jag har fortfarande high carb days och low carb days, beroende på om jag skall träna eller ej. Mina livsmedel består och jag tänkte jag skulle dela med mig av vad för något jag KAN proppa i mig under en dag. Jag äter inte alltsammans under samma dag och kommer ej skriva ut mängd MEN dessa livsmedel ingår under min dietvecka:

  • Havregryn, potatis, ris, majskakor, banan, sockerfria flingor, malto
  • Nötfärs 5%, kyckling, ägg, äggvita, kvarg, casein, whey, aminosyror
  • Nötter, nötsmör, olivolja

Min berg och dalbana till kropp fortsätter sig resa och trotts att vikten förändras mycket lite känner jag i kläder och i kroppsform att jag tightar till mig. Min invägning brukar ske fredag mornar innan jobbet men jag väger mig även dagen efter. Eftersom jag då fått vila ut ordentligt. 

Uppdatering:

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 4: 68,1kg (67,5 morgonen efter invägning)

Vänster v. 1  vs.  Höger v. 4
Vänster v. 1 vs. Höger v. 4

Förresten har jag ju glömt att nämna, i alla fall här, att jag nu är klar med min licens. Jag kan nu titulera mig som Internationellt Licenserad Personlig Tränare. Vi får se vart detta tar mig nu. Om det blir ett karriär val, en hobby eller bara en otroligt bra utbildning för min egen träning och dess utveckling. Jag har faktiskt lärt mig mer än jag trodde och fått grepp om saker som innan känts diffusa. Många klassiska myter som blivit krossade med. Helt enkelt en möjlighet till att lyfta min egen träning till nya höjder!