Diet vecka 5 och 6 - är detta slutet?

08.06.2020

Äntligen böjar kroppen släppa efter och vi kan se en stor skillnad på kroppen jämfört med vecka 1. Dock verkar det som att denna deff inte blir annat än just en sommardeff.

Igår, söndag, fick jag mitt första fri mål på 6 veckor! Det blev att åka till min farmor och fira Ja, vi firade ju inte att jag hade fått ett fri mål, det var bara en bonus. Vi firade födelsedagar och kommande student. Mycket trevligare att komma ett sådant här event utan att tänka på matlåda. Och för er som bekymrat rynkar på ögonbrynen så satt vi och rörde oss med 1,5 m till 2 m från varandra, speciellt ifrån min kära farmor, under hela besöket. Detta hade hon planerat bra! 

Så vad fyllde vi på med? Jo det serverades somriga sallader med äpple och melon, potatisgratäng, kycklingklubbor och tårta. Inte riktigt vad jag cravat MEN fortfarande drömmigt! 

V. 1 vs. V. 6
V. 1 vs. V. 6
V. 1 vs. V. 6
V. 1 vs. V. 6

Förra veckan uteblev uppdatering då annat kom i vägen men vecka 5 på dieten såg ut på samma sätt som vecka 4. Litet dropp i vikten, en sänkning i maten och en vecka på fullrulle i övrigt. Äntligen börjar folk VÅGA ta sig till salongen igen. Jag respekterar folks rädslor och åtgärder i dessa tider men som seriös stylist jobbar jag med handskar, munskydd och kommer se till att du känner dig trygg hos mig. Därför är jag tacksam att eftermiddagarna är stundvis lika fulla som förmiddagarna. Det är ren terapi att rota runt i någons fransrad och se hur fylligheten bara växer fram!

Bästa med helgen vecka 5 var  dock teamträffen! Det gör så mycket att hamna med folk som är likasinnade. För precis inom vilken sport som helst, när man börjar satsa och ta det till det extrema, kan det vara svårt för övriga i omvärlden att hänga med. Man blir ofta glirad eller ovälkommen då ens livsstil inte går ihop med någon annans. Jag vet inte hur många vänner och bekanta som passerat genom mitt liv och försvunnit när det väl är dags att satsa hårt men det är fler än vad jag kan räkna på två händer.

Så vad gör man under en teamträff? Se det som en gemensam träning med taktiksnack efteråt. Vi ses, pratar ikapp om livet, tränar enskilt eller ihop på gymmet, följer upp med lite posering och rundar av med matmys. Det är verkligen grädden på moset. Oftast så tränar vi enskilt, kommer från olika delar av Sverige och poserar hemma i vardagsrummet. Att få lite feedback eller extra pepp bidrar verkligen till ny energi. Extra roligt tycker jag att det är med nya atleter som kanske är där för första gången eller som gör debut i att posera! Jag passade på att visa upp min nya tävlingsbikini. I alla fall överdelen, trosorna lär ej gå över låren p ett bra tag.

Nyligen slängdes det ut en blänkare om att SM i Bodybuilding och Fitness i år inte kommer att köras i Oktober. Eventuellt blir den flyttad. EVENTUELLT. Så troligast inställd. Tråkigt Jag har ej velat gå ut med någon skarp information innan då det förut gett mig stress men min plan var att verkligen nyttja mitt sista juniorår. 

Fram till samma år man fyller 23 är du junior. Därefter klassas du som senior och åldern på atleterna går från 24-30+. Nu skall man inte låta vek men min tanke var att få kliva upp i år, nyttja det faktum att jag troligtvis har tränat längst i min kategori och domdera. Det skiljer sig så enormt på fysikerna i en seniorklass och konkurrensen blir otroligt mycket tuffare. Vi kan kalla min plan för taktisk. Vi får helt enkelt se vad som sker. Annars får jag bara lägga klackarna på hyllan en längre tid och se vart träningen tar mig. För nästa gång jag kliver upp på scenen vill jag inte vara en i mängden.

Så vad betyder detta för mig nu då? Att jag skall börja käka choklad vid varje tillfälle och sluta promenera? Nej! Besked vi har fått är inte slutgiltigt. I juli kommer det besked som avgör hur SM blir år 2020. Fram tills dess fortsätter jag att jobba med höga växlar. Det värsta som kan hända är att jag ser bra ut i en bikini? 

Notera att jag på båda bilderna flexar och kontrollerar buken. Det vill säga jag andas in och håller andningen i bröstkorgen. Jag "drar" alltså in magen lika hårt på bägge bilderna. Det första som släpper på mig är midjan! 

Uppdatering:

Startvikt: 69,4kg

Vikt vecka 5: 67,3kg 

Vikt vecka 6: 66,9kg