En NYTTIGARE kladdkaka
Finns det något bättre en en riktigt kletig kladdkaka? Jag tror inte det! Dock kan det ibland kännas lite mäktigt med allt socker och fett. Här får ni mitt tips på en "bättre" variant med fyra olika smaker!


Bananchoklad
Recept
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 2 dl sötströ
- 1 dl kakao
- 1 dl majsmjöl
- 50 gram smör
- 1 banan
Tillagning
Vispa äggen och sötströt luftigt. Mosa ner bananen och rör ner de torra ingredienserna. Häll upp i brödad form och in i mitten av ugnen i 220 grader. Låt stå i 15-20 minuter. Direkt ur ugn in i frysen för att se till att kakan förblir kladdig. Tag ut efter 5 minuter och servera!
Toppa med färska bär, vaniljglass eller pudding!
Makronutrienter per kaka
P: 25 gr
K: 81 gr
F: 50 gr
Saffran
Recept
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 2 dl sötströ
- 1 paket saffran
- 1 dl majsmjöl
- 50 gram smör
- 0,5 dl mandelmjölk
Tillagning
Vispa äggen och sötströt luftigt. Rör ner de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken pö om pö tills smeten blir jämn och fin.Häll upp i brödad form och in i mitten av ugnen i 220 grader. Låt stå i 20-30 minuter. Direkt ur ugn in i frysen för att se till att kakan förblir kladdig. Tag ut efter 5 minuter och servera!
Toppa med färska bär, vaniljglass eller pudding!
Makronutrienter per kaka
P: 15 gr
K: 53 gr
F: 45 gr
Pepparkaka
Recept
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 2 dl sötströ
- 6st Pepparkakor utan tillsatt socker
- 1 dl majsmjöl
- 50 gram smör
- 0,5 dl mandelmjölk
Tillagning
Vispa äggen och sötströt luftigt. Rör ner de torra ingredienserna. Krossa pepparkakorna och rör ner nästan hälften av pepparkakorna i smeten. Tillsätt mjölken pö om pö tills smeten blir jämn och fin. Häll upp i brödad form, strö sista smulorna över och in i mitten av ugnen i 220 grader. Låt stå i 20-30 minuter. Direkt ur ugn in i frysen för att se till att kakan förblir kladdig. Tag ut efter 5 minuter och servera!
Toppa med färska bär, vaniljglass eller pudding!
Makronutrienter per kaka
P: 17 gr
K: 80 gr
F: 53 gr
Choklad
Recept
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 2 dl sötströ
- 1 dl kakao
- 1 dl majsmjöl
- 50 gram smör
- Sockerfri choklad
Tillagning
Vispa äggen och sötströt luftigt. Rör ner de torra ingredienserna. Häll upp i brödad form, stoppa ner valfri mängd chokladrutor i kakan och in i mitten av ugnen i 220 grader. Låt stå i 15-20 minuter. Direkt ur ugn in i frysen för att se till att kakan förblir kladdig. Tag ut efter 5 minuter och servera!
Toppa med färska bär, vaniljglass eller pudding!
Makronutrienter per kaka
P: 26 gr
K: 62 gr
F: 50 gr