Fläskfilé med skysås

09.04.2020

Till och med en riktig husmans goding kan vi göra snäppet bättre! Dessutom är detta recept laktos och glutenfritt. Planerat för två portioner. 

Ingredienser:

  • Fläskfilé 200 gr
  • Lätt kokosmjölk 250 gr
  • Lök 0,5 st
  • Champinjoner 100 gr
  • Vitlökslyfta 1st
  • Mörk buljongtärning 1 st
  • Lingonsylt, kalorisnål 1 msk
  • Salt och grovmald svartpeppar

Tillagning

Tärna fläskfilén i mindre bitar. Stek dessa i en panna tills de blir gyllenbruna. Skiva löken i små bitar och champinjonerna i tunna skivor. Släng i stekpannan på lägre värme tills svampen får färg. Häll i kokosmjölken, smula ner buljongen och tillsätt pepparn. Pressa ner en vitlöksklyfta och rör ner lingonsylten. Låt sjuda. Smaka av och krydda mer efter hand. Koka upp ris i egen mängd och servera ihop!

Nedan ser ni makronutrienternas fördelning för såsen per portion.

P: 28 gr

K: 10 gr

F: 13 gr