Fläskfilé med skysås
Till och med en riktig husmans goding kan vi göra snäppet bättre! Dessutom är detta recept laktos och glutenfritt. Planerat för två portioner.

Ingredienser:
- Fläskfilé 200 gr
- Lätt kokosmjölk 250 gr
- Lök 0,5 st
- Champinjoner 100 gr
- Vitlökslyfta 1st
- Mörk buljongtärning 1 st
- Lingonsylt, kalorisnål 1 msk
- Salt och grovmald svartpeppar
Tillagning
Tärna fläskfilén i mindre bitar. Stek dessa i en panna tills de blir gyllenbruna. Skiva löken i små bitar och champinjonerna i tunna skivor. Släng i stekpannan på lägre värme tills svampen får färg. Häll i kokosmjölken, smula ner buljongen och tillsätt pepparn. Pressa ner en vitlöksklyfta och rör ner lingonsylten. Låt sjuda. Smaka av och krydda mer efter hand. Koka upp ris i egen mängd och servera ihop!
Nedan ser ni makronutrienternas fördelning för såsen per portion.
P: 28 gr
K: 10 gr
F: 13 gr