Gulasch de foux
En kall dag passar inget bättre än en varm soppa. Tro det eller ej men du kan avnjuta annat än grönsakssoppa med gott samvete. Detta är min fusk-gulasch - en köttsoppa med styrka, serverad med kvargbröd!

Gulash de foux
Ingredienser:
För två portioner
- Nötfärs 12% 300 gr
- Passerade tomater 250 dl
- Creme freiche 50 gr
- Vatten 1 dl
- Champinjoner 100 gr
- Lök 0,5 st
- Paprika 0,5 st
- Lagerblad 2-3 st
- Svart peppar 0,5 msk hela korn
- Mörk oxbuljong 0,5-1 tärning
- Extra salt vid behov
Tillagning
Stek nötfärsen tills genom stekt i en stekpanna. Ta en kastrull och häll i vattnet ihop med buljongen. Smule nerden. Mängden buljong beror helt på hur mustigt och salt du vill ha soppan. Låt det koka upp och tillsätt lagerblad och svart peppar. Ner med färsen och de passerade tomaterna. Låt koka på låg värme. Skär löken, paprikan och svampen i lagom stora bitar. Ner med grönsakerna i kastrullen. Smaka av efterhand och tillsätt mer salt vid behov. Låt sjuda. Innan servering, rör ner crème freichen.
Makronutrienter för en portion
P: 34 gr
K: 15 gr
F: 22 gr
Kvargbröd
Ingredienser:
För två portioner
- Havregryn 100 gr
- Dinkelmjöl 50gr
- Kvarg 250 gr
- Bakpulver 1 tsk
- Olivolja 0,5msk
Tillagning
Blanda alla torrvaror och rör ner kvargen. Tillsätt mer torr varor vid behov. Placera i sillikonformar eller smörj en plåt, detta är räknat på silikonformar. Använder du bakplåtspapper är det risk för att bröden fastnar! Smeten lär vara något kladdig och det är okej. På en portion blir det ca. 3st små frallor. Dela upp smeten och in i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter.
Perfekt till soppan men funkar också som frukostbröd!
Makronutrienter per portion
P: 21 gr
K: 52 gr
F: 8 gr