Material och preparering

02.02.2020

Detta är vad jag använder mig av på salongen

Inför och under behandling

Eyepads

Bomullsfria pads som fästes över underfransarna.

Fransborste

En borste med mjuka strån gjorda för att med försiktighet rengöra ögonfransarna från smuts.

Fransshampoo

Ett skonsamt shampoo framtaget för att tvätta ögonfransarna.

Färg för bryn och fransar

En bred palette av färger innehållandes fenylendiamine.

Lim

Cyanoakrylatlim används för att fästa lösfransarna. Starka kemikalier som vissa personer har allergi emot. Finns inget alternativ till detta lim MEN finns mer skonsamma varianter att använda sig av. 

Lösfransar

Handgjorda fransar i plast, gjorda för att likna de naturliga fransarna. 

Microporetejp

Används för att tejpa ner underfransar som smitit undan padsen, justera arbetsområdet och underlätta arbetet.

Pads och microporetejp sattes innan behandling för att skydda ögonen
Pads och microporetejp sattes innan behandling för att skydda ögonen
Efter behandling sitter padsen kvar, nära vattenlinjen.
Efter behandling sitter padsen kvar, nära vattenlinjen.

Korrekt prep

De behandlingar som jag utför berör alla ögonområdet och därför använder jag mig av samma preparering, förkortas prep nedan, hela tiden. Vad som skiljer sig åt är brynfärgningen. Där har vi inget fokus på själva ögat och fokuserar enbart på rengöring av brynet.

Vid prep inför utförande av behandling använder jag mig av fransshampoo, bomullsfria eyepads och microporetejp. Först tvättar vi fransraden och huden under ögat med fransshampoo och vatten. Med en borste applicerar vi schampo som vi försiktigt kör längs fransarna. Därefter sköljer vi med vatten och slutför rengörandet med att torka upp vätskan försiktigt med papper. När detta är gjort är det dags för pads. Padsen fästs på underfransarna och läggs nära vattenlinjen. Fransar som smiter upp tejpas ned mot padsen. Är det fransar som skall färgas läggs padsen under underfransarna också. Ögonlocket tejpas upp försiktigt för att synligöra hela fransraden. Se bild nedan för exempel. Detta är steg ett för en säker fransförlängning.     

Padsen skyddar och underlättar arbetet.
Padsen skyddar och underlättar arbetet.
Tejpen lyfter ögonlocket och reder ut fransraden, tydliggör den.
Tejpen lyfter ögonlocket och reder ut fransraden, tydliggör den.

Tips

Sedan jag började göra fransar har det uppdagats en hel del saker som skulle kunna förbättras. För allt lär man sig inte i skolan, mycket kommer av erfarenhet. Nedan kommer punkter som jag numera gör som inte tidigare varit tydligt.

Tejpa lösa underfransar efter padsen

I min utbildning blev vi elever lärda att sätta tejpen först vid potentiella "smitfransar". Efter att ha jobbat ett tag insåg jag att de var mer effektivt att sätta tejpen efter att padsen applicerats. Varför? Jo för irritationen blev mindre för kund, smärtan av att dra av tejpen försvann och franslinjen blev tydligare. Tejpen är min sista detalj i preppen.

Tejpa upp ögonlocken även under färgning

För att förhindra att färgen lägger sig i vecken som kan uppstå i ögonlocken när kunden blundar tejpas även ögonlocken upp här. Precis som med fransarna blottar det fransraden och färgningen blir mer precis. 

Vaselin kring bryn och under ögon

Genom att försiktigt sätta vaselin kring brynen efter styling kan man förhindra att färgen läcker. Den hud som blivit penslad med vaselin kommer inte att dra sig åt färg. För att precisera formen och färgen är det ett bra knep. Samma gäller färgning vid fransar, då läggs vaselinet under underfransarna och ovanför fransraden på ögonlocket. 


Tjänster

Volymfransar

Looken av lösfransar utan kladd. Håller i tre till fyra veckor. Tar ca. 150 min, beroende på kundens egna fransar och täthet. 

Singelfransar

Den naturliga looken med en lätt sminkad look. Håller i tre till fyra veckor. Tar ca. 120 min, beroende på kundens egna fransar och täthet 

Kostupplägg

Din start på en ny början. För kosten är A och O. Köp ett personligt upplägg eller en 4 veckors uppstart med coaching..

Träningsupplägg 

Få en ny syn på träning.. Köp ett personligt upplägg eller en 4 veckors uppstart med coaching.

Femte tjänst

Klicka här och börja skriva. Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate.

Sjätte tjänst

Klicka här och börja skriva. Exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur.