"Ost och skinksås"

16.02.2020

En bambaklassiker som man kanske till och med saknar ibland. Det vet jag att jag gör! Här har vi en twist på denna klassiker med ett helt annat syfte än att bara mätta. Nedan har vi ett recept på vad jag skulle kalla för två portioner. 

Ingredienser:

  • Kyckling 100 gr
  • Minikeso 250 gr
  • Mellanmjölk 1 dl
  • Lök 0,5 st
  • Salt och peppar

Tillagning

Tärna eller strimla kycklingen i mindre bitar. Stek dessa i en panna tills de blir gyllenbruna. Ta fram en kastrull, häll upp mjölken och låt det koka upp. Lägg i keson, rör tills den smälter och löses upp. Krydda efter smak. Låt det stå på eftervärme. Strimla löken och häll ner denna i såsen tillsammans med kycklingen. 

Koka pasta efter egen mängd och toppa med såsen. Voíla! En klasiker med ett någorlunda bättre näringsvärde. Nedan ser ni makronutrienternas fördelning för såsen per portion.

P: 27 gr

K: 8 gr

F: 4 gr