Skink-, ost- och broccolipaj!

- 200 gram rökt påläggsskinka
- 150 gram riven matlagningsost 15%
- 3 dl mellanmjölk
- 3 äggvitor
- 2 hela ägg
- 1 paket pajdeg från POP
- Salt och vitpeppar efter smak
Tillagning
Ta fram degen och låt den bli rumstempererad, ca 5 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt, spreja en pajform med PAM eller olja in med papper och olivolja. Placera degen så att den täcker formen och börja pressa degen på plats så att den ligger tätt mot formen. Placera ett bakplåtspapper i och fyll med riskorn. Ställ in i ugnen i 5-10 minuter för att förgrädda skalet.
Dela upp broccolin i buketter och koka i saltat vatten under 5 minuter. Under tiden strimlar du skinkan och lägger i en bunke ihop med osten. Häll av broccolin och dela i mindre bitar, samma storlek som skinkan och rör ner. Ta fram en separat bunke, knäck ner de hela äggen och äggvitan. Vispa hårt. Rör sedan ner äggstanningen över skinkan, osten och broccolin. Krydda med salt och vitpeppar efter smak.
Ta ut skalet, häll av riset och fyll med fyllningen - äggstanningen och övriga ingredienser. Fördela jämt i formen. In i ugnen och låt grädda i 30-40 minuter eller still skalet blivit gyllene och äggstanningen stelnat.
Receptet ger 4 standard portioner.
Makronutrienter för hela pajen:
P: 141 gr
K: 122 gr
F: 109 gr

