Surdegspizza

24.04.2022
  • 200 gram rökt skinka (jag använde ojämna skivor från köttdisken)
  • 150 gram riven matlagningsost 15%
  • 16 msk tomatpuré (ca 4 msk per pizza)
  • 1 paket  surdegs pizzadeg från Ica
  • Övriga grönsaker! (jag använde babyspenat, oliver och paprika som topping)

Tillagning

Ta fram degen och låt den bli rumstempererad, ca 5 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.  Dela upp degen i fyra lika stora delar. Ta upp en bit i taget och dra ut den i luften för att få till en bra tjocklek och tunnhet, Surdegspizzan bör ej kavlas ut utan dra den i kanterna. Finjustera på plåten, grädda på bakplåtspapper.

Sprid ut tomatpuré, finfördela osten, på med övrig topping som skall gräddas och toppa med oregano. In i ugnen i mitten i ca. 15 minuter eller tills pizzan ser och känns färdiggräddad. 

Receptet ger 4 standard portioner.

Makronutrienter per minipizza:

P: 34 gr

K: 55 gr

F: 10 gr