Träningsupplägg

20.01.2020

Det är mer än ett lyft, det är en hel resa

Ny på gymmet - eller annanstans?

Att första gången kliva in i något nytt är alltid lite skrämmande. Oavsett om det är på en gymanläggning, en löpbana eller en bollplan. Nervöst med fjärilar i magen och man känner sig osäker. Till skillnad från en lagsport är man alltför ofta ensam i sin träning, och kan känna sig mer utsatt, på ett gym. Därför kan det vara skönt att ha ett anpassat upplägg för att slippa gissa sig till hur maskinerna fungerar eller hur övningarna ska utföras.

Att ha en tränare inom fotbollen, basketen eller tennisen är inget konstigt. Det är snarare något man vill ha. Lika självklart är det att vilja ha en personlig tränare för att utveckla sin fysik. 

Upplägg är en rekommendation

När du får ditt upplägg är det anpassat efter dina förutsättningar, din fysik och dina mål. Det läggs upp efter en konsultation och baseras på din information och dina önskemål. Precis som man lägger upp och planerar en lagträning för att optimera spelet på en plan läggs din träning upp för att du skall få den bästa möjliga starten på din resa. 

Du behöver inte följa upplägget slaviskt om du inte vill och resultaten du får baseras på hur väl du utmanar dig själv. Är man ny inom området "gymträning" eller vill få en ny vy på träning kan det vara vettigt att hålla sig till rekommendationerna tills man själv känner sig säker. Våga testa något nytt men gör det med förtroende och säkerhet.