Volymfransar

02.02.2020

Looken av lösfransar - dygnet runt utan kladd

För att hänga med i nedanstående text skulle jag rekommendera att du läser inlägget om singelfransar. Där tar jag upp information om form, styling och reaktioner som även gäller volymfransar.

Vad är volymfransar?

Det som skiljer singelfransarna från volymfransar är de antal fransar som sätts på varje enskild naturlig frans. Observera att det finns flera former av volymfransar. Klassiska volymfransar och varianten 3D-fransar är samma. Megavolymfransar och 4-7D-fransar är samma tjänst. Det som alla har gemensamt är att looken består av flertalet fransar i ett knippe som sätts på varje naturlig frans. Det ger ett tjockare resultat än singelfransarna och framhäver effekten av varje ögonform mer. 

För de som känner att singel är för tunt men volym för tjockt kan man köra en mix som simpelt kallas för Mixfransar.

C-böj
C-böj
D-böj
D-böj

Formen och stylingen

Precis som i singelfransarna har vi olika former på lösfransarna och sättet vi applicerar de på. I bilderna ovan ser ni ett djupare liggande öga med C-böjar och ett ytliggare med D-böj. Oavsett lösfransens böj kan ni tydligt se att det blir en mer markerad svärta längs fransraden med volymfransar, vilket ramar in ögat mer. 

Tjockleken på fransarna varierar även här och det är nästan än mer viktigt att hålla koll på tyngden i varje knippe som fästes på kundens egna fransar i och med att det inte längre avgörs av en lösfrans tjocklek utan ett helt knippes tyngd. Knippe är vad de samlade lösfransarna kallas och målet är att varje knippe skall öppna sig som en solfjäder. På så sätt överlappar fransarna varandra och bildar en fylligare rad som ändå lätt borstas igenom.

Volymfransar finns i tjockleken 0,03-0,07 mm, de tunnaste varianterna används vid Megavolym och de tjockare i vanlig. Detta eftersom Megaknippen utgörs av 5 st lösfransar eller mer och därför blir för tunga utan de lätta fransarna.

Under mina volymbehandlingar använder jag 0,05-0,07 mm och knippena varierar från 2 st lösfransar på de tunnaste naturliga fransarna, till 4 st lösfransar beroende på kundens egna naturliga fransar.